Ερμής - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1 (video)


18 Oct 2015, 8:53 p.m. kifinescom

Με γκολ του Ρουσιά η ΟΜΟΝΟΙΑ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Ερμή στο Αμμόχωστος με το στενό 0-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν όμως και πάλι επιθετικά..."άνοστη". Η επιστροφή των Γκουλόν και Μαργκάσα προσέδωσαν μεν ποιότητα στο χώρο του κέντρου, όμως με την αλλαγή τους στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της ομάδας έπεσε και πάλι σε μέτρια επίπεδα.

Σίγουρα το τρίποντο έχει την δική του μεγάλη σημασία βαθμολογικά, όμως η εντύπωση που δίνει η ομάδα είναι ότι χρειάζεται πολλά παραπάνω για να μπορέσει να δει με αισιοδοξία την συνέχεια.

Ο αγώνας

Με σημαντικές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Κώστας Καϊάφας, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της ομάδας μας. Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπώρησε τον Κωνσταντίνο Παναγή, ο Κώστας Καϊάφας του εμπιστεύτηκε την θέση στον άσσο. Μπροστά του τοποθέτησε τους Ρουνιέ και Ρομαρίκ ενω στα άκρα αγωνίστηκαν Ράμος και Χαφέζ. Λίφτινγκ κατά 2/3 επιχειρήθηκε στο κέντρο με τους Γκουλόν και Μαργκάσα να επιστρέφουν στην εντεκάδα μετά από τον τραυματισμό τους, ενώ ο Μπεμπέ διατήρησε τη θέση του. Ο Ασσίς μετατοπήστηκε στα φτερά της επίθεσης, όπως και ο Σκέμπρι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ρουσιάς.

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ από νωρίς στον αγώνα πήρε τον έλεγχο του κέντρου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία του Γκουλόν στο παιγνίδι. Αν εξαιρεθεί η πρώτη προσπάθεια της ομάδας με τον Σκέμπρι στο 1ο λεπτό να δοκιμάζει το διαγώνιο σουτ πάνω όμως στον Παναγόπουλλο, η καλή κυκλοφορία δεν ήταν αρκετή για την ομάδα μας για να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Ερμή.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι η επόμενη ουσιαστική προσπάθεια της ομάδας μας ήρθε στο 38' με τον Μπεμπέ εντός περιοχής να δοκιμάζει το πόδι του και τον τερματοφύλακα του Ερμή να αποκρούει σε κόρνερ. Ο Σκέμπρι εδικαιούτο πέναλτι στο 24' στην φάση όπου ο Μισιτζιάν τον έριξε κάτω στα όρια της περιοχής, ενώ ο Νικολάου υπέπεσε σε σοβαρό λάθος όταν δεν απέβαλε τον ίδιο παίχτη στο 27' όταν έριξε στο έδαφος τον Ρουσιά οριακά εκτός περιοχής όντας τελευταίος αμυνόμενος.

Ο Ερμής κατάφερε στο 40' να κάνει την μεγάλη του ευκαιρία όμως το σουτ του Μριγκίτο έφυγε πάνω από την εστία του Παναγή.

Παρά λοιπόν το 58% της κατοχής, η ομάδα μας κόλλησε στο 0 στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

2ο Ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καϊάφας έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Κιρμ να αντικαθιστά τον Γκουλόν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε την υπεροχή παρά την αποχώρηση του Γκουλόν και στο 52' έχασε την πρώτη της ευκαιρία για γκολ με τον Μαργκάσα να πιάνει την κεφαλιά στην περιοχή μετά από κόρνερ του Κιρμ, όμως ο τερματοφύλακας του Ερμή και πάλι έκανε σωστά τη δουλειά του. Στην αμέσως όμως επόμενη φάση, ο Κιρμ έστειλε συστημένη μπαλιά στον Ρουσιά που με κοντινό πλασέ δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Αν και τα πρώτα λεπτά μετά το γκολ η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να είναι ακόμη πιο απαιτητική σταδιακά απώλεσε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Σ' αυτό συνέτεινε και η αποχώρηση του Μαργκάσα από τον άξονα με τον Μπεμπέ να αδυνατεί για ακόμη μια φορά να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της θέσης αλλά και της ομάδας. Ο Οικονομίδης για ακόμα ένα ματς αναγκάστηκε να "κουμαντάρει" μόνος το κέντρο, σπαταλώντας ενέργειες και τρεξίματα για να καλύπτει την φανερή τρύπα στο κέντρο.

Ο Ερμής σταδιακά ανέβηκε και πίεσε κυρίως από τα δεξιά της άμυνας μας όπου ο Ράμος συνέχισε να προβληματίζει, με τον Παναγή να αναγκάζεται στην μεγάλη απόκρουση στο 75ο λεπτό, σε κοντινό πλασέ του Κεϊτά. Η τελευταία αλλαγή του Καϊάφα αφορούσε την επίθεση, με τον Σιέρινταν να αλλάζει τον Ρουσιά.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κλείστηκε προς τα πίσω ελέγχοντας σχετικά καλά την άμυνα της, ενώ ο Σκέμπρι ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε την ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα στο 87' όμως το διαγώνιο του σουτ αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Με 4 λεπτά καθυστέρησης ο Νικολάου σφύριξε την λήξη του αγώνα.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χαφέζ, Μαργκάσα (66' Οικονομίδης), Γκουλόν (46' Κιρμ), Μπεμπέ, Ασσίς, Σκέμπρι, Ρουσιάς (78' Σιέρινταν)

Σκόρερ: 53' Ρουσιάς
Κάρτες: Ράμος, Κιρμ, Ασσίς

Τα στατιστικά του αγώνα Ερμής Αραδίππου vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines