ΑΟΑΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-3 (videos)


8 Feb 2015, 7:56 p.m. kifinescom

Ανατροπή σε ένα παιγνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς και σημαντικότατη νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ που συνεχίζει μόνη στη 3η θέση. Σκόρερ για την ΟΜΟΝΟΙΑ οι Ποτέ, Γκαρσία και Φοφανά.

Πλήρης η επιβεβαίωση όσων έλεγαν ότι το παιγνίδι του πρωταθλήματος ουδεμία σχέση θα είχε μ' αυτό του κυπέλλου αφού η Αγία Νάπα αιφνιδίασε και σκόραρε πρώτη στο 10' - με τη βοήθεια του Ψευδιώτη - και δεν επέτρεψε στην ΟΜΟΝΟΙΑ να παραβιάσει την εστία της για 66 όλόκληρα λεπτά. Όταν όμως ήρθε το πρώτο τέρμα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ποτέ, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε την ολική ανατροπή με τις δύο αλλαγές του Καϊάφα, Γκαρσία και Φοφανά να σκοράρουν άλλα δύο τέρματα.

Το παιγνίδι:

Την ίδια εντεκάδα που παρέταξε με Δόξα επέλεξε για το αρχικό σχήμα του αγώνα ο Κώστας Καϊάφας, δίνοντας τον ρόλο πίσω από την τριάδα της επίθεσης στον Ράμος.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε πολύ δυνατά στο παιγνίδι όμως λογάριαζε χωρίς τον Ψευδιώτη ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε έστησε την Αγία Νάπα έξω από την περιοχή του Μορέιρα δύο συνεχόμενες φορές σε 1 λεπτό. Στη δεύτερη, ο Θεόδωρος Αντωνίου έστειλε τη μπάλα πάνω από το τείχος της άμυνας και σε ένα σημείο που δεν έφτανε ο Μορέιρα και άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα μας αντέδρασε και πίεσε εκ νέου την γηπεδούχο, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει λίγα λεπτά μετά την ψυχρολουσία. Στο 14' ο Κιρμ από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα σα δύχτια με τον Κίττο εκτός θέσης, αφού το σουτ του αποκρούστηκε στη γραμμή από αμυνόμενο ενώ στο 17' ο ίδιος ποδοσφαιριστής από εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Αγίας Νάπας. Ο Ψευδιώτης ελέγχεται για τη φάση του 18' όταν ο Φούσκο με παρατεταμένο το χέρι απέκρουσε σουτ του Ρόντρι εντός περιοχής, μην δίνοντας το πέναλτι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι καλύτερη της αντιπάλου της με κατοχή που πλησίαζε το 70%, όμως είχε απέναντι της μια πολυπρόσωπη άμυνα και ένα υπερευαίσθητο Ψευδιώτη που από το τίποτα έδινε επιθετικά φάουλ. Ακόμη και έτσι όμως στο 32' μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ράμος, όμως το πλασέ του Πορτογάλλου από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη δίνοντας την ευκαιρία στον Κίττο να διώξει με τα πόδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο ρυθμός του παιγνιδιού έπεσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν σημαντικές φάσεις με τον Ψευδιώτη να συνεχίζει να σταματάει κάθε καλή προϋπόθεση μπροστά στην επίθεση μας.

Με τον Σκέμπρι να αντικαθιστά τον Ρούμπιο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης για να ξαναμπεί στο παιγνίδι. Μη ευχαριστημένος με την εικόνα του παιγνιδιού ο Καϊάφας πέρασε στο παιγνίδι και τον Φοφανά στο 54' βγάζοντας τον Ρόντρι, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σχήμα της ομάδας με 3 στην άμυνα αφού ο Λεάντρο πήγε πιο μπροστά.

Η λύση για το Τριφύλλι ήρθε στο 65' όταν ο Θεοδώρου έκανε χέρι στη περιοχή ανγκάζοντας τον Ψευδιώτη να δώσει το πέναλτι. Ο Ποτέ πήρε την ευθύνη και με δυνατό χαμηλό σουτ κέρδισε για πρώτη φορά τον Κίττο.

Ασφαλώς και η ισοφάριση δεν ήταν αρκετή για την ΟΜΟΝΟΙΑ εξού και ο Καϊάφας πέρασε στο παιγνίδι τον Γκαρσία στο 72', ένα λεπτό μετά που ο Σκέμπρι έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ. Ούτε 15 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιγνίδι, ο Ισπανός έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ με πανέξυπνο σουτ και την βοήθεια του δοκαριού.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πιέζει την αντίπαλο της που δεν είχε τις λύσεις για να αντιδράσει και στο 81' κέρδισε νέο πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Φοφανά εντός περιοχής. Ο Ποτέ ξαναπήρε τη μπάλα για να το εκτελέσει όμως αυτή τη φορά το σουτ του έφυγε άουτ, προκαλώντας τον εκνευρισμό στον Καϊάφα που ήθελε όσο τίποτε άλλο το παιγνίδι να τελειώσει χωρίς άλλα χτυποκάρδια.

Η έταιρη του αλλαγή ήταν εντέλει αυτή που έδωσε τη λύση αφού ο Φοφανά έκλεψε όμορφα τη μπάλα στο 88' και κάνοντας το 1-2, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση και νίκησε για 3η και τελευταία φορά τον Κίττο.

Η λήξη του παιγνιδιού στο 93' έδωσε το έναυσμα για πανηγύρι από τους ποδοσφαιριστές μας που χαιρέτησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Παραλίμνι και αποθεώθηκαν αφού πλέον μπαίνουμε σε περίοδο συνεχόμενων ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Λεάντρο, Μαργκάσα, Ρόντρι (54' Φοφανά), Οικονομίδης, Ράμος, Ρούμπιο (46' Σκέμπρι), Κιρμ, Ποτέ

Σκόρερ: 66' Ποτέ, 72' Γκαρσία, 88' Φοφανά
Κάρτες: Ρούνιε, Σκέμπρι

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα Αγία Νάπα vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines