Ερμής - OMONOIA 0-1 (video)


5 Apr 2015, 7:56 p.m. kifinescom

Έπαιξε όσο έπρεπε και πήρε αυτό που ζήτησε το Τριφύλλι, αφού κέρδισε τον Ερμή με το τέρμα του Κιρμ στο 10ο λεπτό και έκανε διαχείριση ενόψει αποελ.

Η νίκη ανεβάζει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην 4η θέση με 46 βαθμούς, 2 λιγότερους από την ΑΕΚ, 5 από το αποελ και 6 από τον πρωτοπόρο Απόλλων. Το τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια; Θα το δείξουν οι επόμενες έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι συναρπαστικές.

Καλή η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο ημίχρονο όπου σκόραρε και έχασε καλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, κακή όμως στο δεύτερο ημίχρονο που παρότι δεν κινδύνευσε παρά μόνο σε ένα σουτ του Μανού, δεν έφτιαξε ευκαιρίες για γκολ. Το στενό προβάδισμα του ενός τέρματος κράτησε την αγωνία μέχρι τέλους, όμως τέλος καλό για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον Καϊάφα που κατάφερε να συνδυάσει τη νίκη με αγωνιστικές ανάσες σε παίχτες όπως οι Ασσίς, Σκέμπρι και Γκαρσία που έμειναν στον πάγκο.

Ο αγώνας:

Με αρκετές αλλαγές, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Κώστας Καϊάφας αφού πέραν των αναγκαστικών απουσιών επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Σκέμπρι και Ασσίς ανακατεύοντας γερά την τράπουλα του. Ο Γιωργαλλίδης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρουνιέ και Λομπιανίτζε να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά τους ο Λεάντρο ενώ στο δεξί φτερό της άμυνας τοποθετήθηκε ο Μάριος Δημητρίου. 

Η τριάδα στο κέντρο με εντελώς διαφορετική μορφή σε σχέση με περασμένους αγώνες, με τους Γκουλόν, Ρόντρι και Φυλαχτού να παίρνουν φανέλα βασικού. Κιρμ και Φοφανά πήραν θέσεις στα φτερά και ο Ποτέ επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης για πρώτη φορά ως βασικός μετά τον τραυματισμό του.

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ που από νωρίς έδειξε να έχει επιθετικές ορέξεις, κλείνοντνας τον αντίπαλο της στο μισό γήπεδο. Η επιθετική πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών μας μετουσιώθηκε νωρίς σε γκολ αφού στο 10ο λεπτό ο Γκουλόν κυνήγησε τη φάση από αριστερά, κέρδισε την μπάλα και μπήκε από πλάγια στην περιοχή. Ο Γάλλος βρήκε τον Κιρμ που περίμενε στο ύψος περίπου του πέναλτι και ο Σλοβένος με δυνατό σουτ σημάδεψε τον ουρανό των δικτύων του Στυλιανού.

Το γρήγορο γκολ δεν επέφερε ίχνη εφησυχασμού και η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαξε και δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς όσο πιο νωρίς γίνεται. Φοφανά στο 20' και Γκουλόν στο 21' έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να ευστοχούν στα δυνατά τους σουτ.

Ο Ερμής κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια σχετική οπισθοχώρηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά το 25ο λεπτό και να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή μας. Ένα σουτ του Μανού στο 29' που δεν βρήκε στόχο ήταν το μοναδικό θετικό για τον Ερμή σ' αυτό το σημείο του αγώνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να απαντάει με ευκαιρίες του Ποτέ στο 30' και 32'.

Στο 37ο λεπτό ο Μούσκος αρνήθηκε πέναλτι στον Ποτέ που δέχτηκε μαρκάρισμα του Πίνα που τον εμπόδισε να κάνει κεφαλιά στην περιοχή ενώ στο 39ο λεπτό ο Φοφανά έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Στυλιανού να αποκρούει.

Χωρίς κάποια άλλη φάση και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει σωστή διαχείριση του προβαδίσματος της, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τέρμα του Κιρμ να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να διατηρούν τις ίδιες 11άδες και σχηματισμούς χωρίς όμως την ομάδα μας να μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η καλή κυκλοφορία χάθηκε, με πολλά λάθη στην κατοχή και έλλειψη σωστού πρέσσινγκ, με αποτέλεσμα να ανέβει ψηλά ο Ερμής.

Μετά το 15λεπτο μάλιστα αν και δεν έγινε κάποια ουσιαστική ευκαιρία πέραν του σουτ του Ονίλο που έφυγε λίγο έξω σε κόρνερ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν συνεχόμενα στημένα και προκάλεσαν την αντίδραση του Καϊάφα που πέρασε στο παιγνίδι τον Ασσίς αντί του Κιρμ στο 65ο λεπτό.

Ο Φοφανά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 69ο λεπτό όταν ο Δημητρίου που πέρασε τους πάντες από δεξιά τον βρήκε στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του Ιβοριανού έφυγε ψηλά άουτ. Ο Καϊάφας θέλοντας τον Ασσίς να αγωνιστεί στον άξονα και να ελέγξει καλύτερα το παιγνίδι πέρασε στο 71' τον Σκέμπρι στη θέση του MVP ως αυτό το σημείο Γκουλόν, που ήταν κυριολεκτικά παντού και έδωσε πολλές δυνάμεις.

Το εύθραυστο 0-1 δεν έδινε καμιά ασφάλεια στην ΟΜΟΝΟΙΑ που συνέχισε να είναι πολύ μέτρια στο παιγνίδι ακόη και μετά τις αλλαγές του Καϊάφα. Ο Ερμής δεν έβγαινε μπροστά με αξιώσεις, όμως στην πρώτη του ευκαιρία έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα αφού στο 78' ο Μανού έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Γιωργαλλίδη να πραγματοποιεί πολύ καλή απόκρουση.

Ο Καϊάφας ολοκλήρωσε με τις αλλαγές στο 81' αντικαθιστώντας τον Ποτέ με τον Γκαρσία, ενώ ο Οκκάς έριξε στο παιγνίδι τον Παπαθανσίου σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει την παρουσία της ομάδας του στην περιοχή μας. Η αλλαγή του Οκκά στο 88' με τον Τόφα έδωσε ένα κόρνερ για τον Ερμή που δεν απέφερε αποτέλεσμα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίρνει την κατοχή στα τελευταία λεπτά και να διατηρεί το πολύτιμο 0-1 μέχρι τέλους.

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Λεάντρο, Γκουλόν (71' Σκέμπρι), Ρόντρι, Φυλακτού, Κιρμ (65' Ασσίς), Φοφανά, Ποτέ (81' Γκαρσία)

Σκόρερ: Κιρμ 10'
Κάρτες: Κιρμ, Ρόντρι

To Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα Ερμής Αραδίππου vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

April 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines