Απόλλων - OMONOIA 0-0


16 Jan 2016, 6:50 p.m. kifinescom

Μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην χάνει στα ντέρμπι, όμως χωρίς τη νίκη, δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπέρα. Το ισόπαλο 0-0 αφήνει την ομάδα μας πολύ πίσω από τους στόχους της.

Έστω και αν το παιγνίδι ξεκίνησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να επιβάλλεται του αντιπάλου της και ο Απόλλωνας να χρειάστηκε την βοήθεια..της διαιτησίας για να την σταματήσει, η γεύση που αφήνει το παιγνίδι είναι μάλλον πικρή. Κι αυτό γιατί κόντρα σε μια ομάδα που την διαβάσαμε σωστά και την περιορίσαμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν καταφέραμε να έχουμε συνέχεια στην καλή επιθετική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και μείναμε στο Χ.

Απ' το ολότελα, καλή κι η Παναγιώτενα λέει το γνωστό ρητό, αλλά στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η ισοπαλία είναι σαν ήττα. Γιατί όχι μόνο θα δει την απόσταση της από τις προπορευόμενες ομάδες να μεγαλώνει αλλά δεν κατάφερε εκεί που περνούσε από το χέρι της να προσπεράσει ένα αντίπαλο με παρόμοιους στόχους.

Σίγουρα ο παροπλισμός του Μαργκάσα στο 20' έπαιξε τον ρόλο της, αλλά δεν μπορεί να σταθεί ως σοβαρή δικαιολογία για την μετέπειτα επιθετική ανυπαρξία. Ιδιαίτερα απογοητευτικοί οι Σιέρινταν και Ράμος στα φτερά με τον Ζίγκι να είναι μεν κινητικός αλλά καθόλου ουσιαστικός στην επανάληψη. Η αμυντική δε αντιμετώπιση του αγώνα από τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς κράτησε τους Χάφες και Καρλίτος πίσω από την γραμμή του κέντρου δίνοντας σχεδόν μόνιμο αριθμητικό πλεονέκτημα στην άμυνα του Απόλλωνα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιστρέφει στο ΓΣΠ την ερχόμενη βδομάδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερμή, συνεχίζοντας το κυνήγι του Απόλλωνα σε πρώτο χρόνο και των υπόλοιπων ομάδων της κορυφής στην συνέχεια.

Ο αγώνας

Ο κ. Μιλόγιεβιτς έδωσε όπως αναμενόταν φανέλα βασικού στον Καρλίτος στο δεξί άκρο της άμυνας, αφήνοντας τις υπόλοιπες θέσεις της οπισθοφυλακής σταθερές. Στον άσσο και πάλι ο Κωνσταντίνος Παναγή.

Στο χώρο του κέντρου ο Μαργκάσα είχε για παρτενέρ τον Γεράσιμο Φυλαχτού που προτιμήθηκε αντί του Οικονομίδη, ενώ πιο μπροστά τους στον γνωστό ελεύθερο ρόλο αγωνίστηκε ο Ασσίς. Ο Ράμος ξεκίνησε στο παιγνίδι στην φυσική του θέση στο δεξί φτερό της επίθεσης, με τον Σιέρινταν απέναντι στα αριστερά και τον Σκέμπρι στην κορυφή της επίθεσης.

1ο Ημίχρονο

Παρότι η λογική έλεγε ότι ο Ράμος θα αγωνιζόταν δεξιά στο φτερό της επίθεσης, ο Σέρβος τεχνικός τον έστειλε αριστερά και τον Σιέρινταν αριστερά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη κυκλοφορία και έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ όταν ο Καρλίτος έκανε το κεφάλι εντός περιοχής και ο Βάλε απέκρουσε δύσκολα, ίσως και εντός της εστίας.

Η ομάδα μας θα έχει να λέει για την εμετική αντιμετώπιση της από τη διαιτησία στο πρώτο διάστημα του παιγνιδιού όταν ο βοηθός Καλησπέρας σταμάτησε 3 επιθέσεις της χωρίς να υπάρχει οφσάιντ, ενώ ο Τράττος αρνήθηκε φάουλ εκτός περιοχής και πιθανώς αποβολή του Αγγελή όταν ο αμυντικός του Απόλλωνα κλώτσισε στο πρόσωπο τον Σκέμπρι στη προσπάθεια του να διώξει. Ο εκνευρισμός στην ομάδα απέφερε και την κίτρινη στον Σιέρινταν για διαμαρτυρίες ενώ επηρέασε τον ρυθμό της ομάδας που σταδιακά έπεσε.

Πέραν τούτου στο 25ο λεπτό ο Μιλόγιεβιτς έκανε την αναγκαστική αλλαγή όταν ο Μαργκάσα δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει αφου τραυματίστηκε στον ώμο και τη θέση του πήρε ο Οικονομίδης.

Επηρεασμένη από την πρόωρη αλλαγή αλλά και το ανέβασμα του Απόλλωνα που εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση της, η ΟΜΟΝΟΙΑ συγκετρώθηκε στην άμυνα μη αφήνοντας επιλογή στον αντίπαλο παρά τα μακρινά σουτ. Ο Απόλλωνας πάντως έδειξε ότι θα μπορούσε να απειλήσει από τα πολλά στημένα (κόρνερ και φάουλ), κάτι που σίγουρα έπρεπε να προσεχθεί.

Οι πλαγιοκοπήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ελαχιστοποιήθηκαν στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου όπου η ομάδα μας δυσκολεύτηκε στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα, επιτρέποντας στον Απόλλωνα την κατοχή και το σταδιακό του ανέβασμα προς την περιοχή μας. Ήταν ξεκάθαρο άλλωστε ότι η κύρια οδός απειλής της εστίας μας από τους γηπεδούχους ήταν οι μπαλιές στην περιοχή με στόχο το κεφάλι του Τουράμ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να φτάνει κοντά στο να ανοίξει το σκορ στα εναπομείναντα λεπτά.

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζουν κάτι στα αποδυτήρια οι δύο τεχνικοί, ξεκίνησε το 2ο μέρος του πρωταθλήματος. Δεδομένης της γνωστής καλής αμυντικής λειτουργίας του Απόλλωνα αλλά και την ουσιαστική βελτίωση της δικής μας οπισθοφυλακής, οι φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα ερχόντουσαν με το σταγονόμετρο. Μια κεφαλιά του Ρούνιε σε εκτέλεση κόρνερ ήταν η καλύτερη στιγμή για το Τριφύλλι στα πρώτα στάδια του 2ου ημιχρόνου με τον Βάλε να αποκρούει και πάλι.

Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε με σχετική ευκολία στο δικό της μισό, η προσπάθειες της στο επιθετικό κομμάτι ήταν ημιτελείς απότοκο της αμυντικής ακριβώς τακτικής που επέλεγξε η ομάδα μας. Ουδέποτε δεν βγήκαν παραπάνω από 4 ποδοσφαιριστές μπροστά στην επίθεση κάτι που αυτονόητα έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα στην μεριά της γαλανόλευκης άμυνας.

Πρώτος κίνηση στην σκακιέρα - πέραν της αναγκαστικής αλλαγής του Μαργκάσα με τον Οικονομίδη στο πρώτο ημίχρονο - έκανε ο Πέδρο Εμάνουελ με τον Κολοκούδια να ενισψύει την επίθεση του Απόλλωνα στο 67', με τον Τουράμ να φεύγει εκτός. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν με τον Ζίγκι Μπαντιμπαγκά να αλλάζει τον Σιέρινταν 1 λεπτό αργότερα.

Στο 71' ο Απόλλωνας έχασε την πρώτη ουσιαστική του ευκαιρία στο παιγνίδι όταν ο Πέδρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βασιλείου μόνος στην περιοχή έκανε άστοχη κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Σκέμπρι να αστοχεί από εξαιρετικά καλό σημείο μετά από σέντρα του Μπαντιμπαγκά. Ο Φρέιρε είχε προλάβει να αλλάξει κατεύθυνση στην μπάλα και αυτό σίγουρα επιρέασε τον Μαλτέζο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιγνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδιξε τη νίκη. Ο Απόλλωνας έχασε ευκαιρία με τον Στογιάνοφ όταν ο Παναγή με απόκρουση του σταμάτησε την καρφωτή κεφαλιά με πορεία το τέρμα, ενώ ο Μπαντιμπαγκά έχασε ευκαιρία με σουτ εντός περιοχής 2 λεπτά αργότερα.

Ο Απόλλωνας τα έριξε όλα στην επίθεση με τον τεχνικό του να βάζει τους Σλάτσιεφ και Μάγκλιτσα, ενώ ο Μιλόγιεβιτς έδειξε να φυλάει την αλλαγή του για το τέλος. Στο 91' ο Ρουσιάς άλλαξε τον Σκέμπρι στην τελευταία προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσω κόρνερ. Ούτε και αυτή η φάση έφερε κάτι το θετικό και ο Τράττος, μάλλον ικανοποιημένος με τον εαυτό του, σφύριξε στο 93' την λήξη του αγώνα.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Καρλίτος, Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χάφες, Μαργκάσα (25' Οικονομίδης), Φυλαχτού, Ασσίς, Ράμος, Σιέρινταν (68' Μπαντιμπαγκά), Σκέμπρι (91' Ρουσιάς)

Σκόρερ:
Κάρτες: Σιέρινταν, Χάφες, Καρλίτος, Ασσίς, Οικονομίδης (4η)

Τα στατιστικά του αγώνα Απόλλων Λεμεσού vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines