ΟΜΟΝΟΙΑ - Δόξα 1-1 (video)


10 Sep 2016, 8:54 p.m. kifinescom

Απαράδεχτη μετά το 20λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ επέτρεψε στην Δόξα να της κάνει παιγνίδι και να την υποχρεώσει σε νέα οδυνηρή απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά στην έδρα της. 

Όσοι υπολόγιζαν ένα εύκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, υπολόγιζαν χωρίς να προσμετρούν το πόσο κακή μπορούσε να παρουσιαστεί η ομάδα μας στο γήπεδο. Με άλλη μια τραγική εμφάνιση, την χειρότερη της ίσως φέτος, η ομάδα μας αμαχητί επέτρεψε στην Δόξα να ισοφαρίσει στο 75' και να την βάζει από νωρίς υπό πίεση. 

Μπορεί τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα να ήταν ελπιδοφόρα, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από νέα πρόσωπα που έδειξαν ότι μπορούν να την βοηθήσου, όμως η συνέχεια ήταν αλλιώς. Το γκολ του Σιέρινταν δεν έδωσε ώθηση στην ομάδα μας, αλλά σήμανε την οπισθοχώρηση της. Μια συνεχής οπισθόχωρηση που εντάθηκε στην επανάληψη και με την ομάδα μας να ψάχνει επιθέσεις με μακρινές καμινάδες από την άμυνα. 

Εν τη απουσία ενός ποδοσφαιριστή που να μπορεί επιτελικά να βοηθήσει το παιγνίδι μας, η ΟΜΟΝΟΙΑ εξαρτόταν στα φτερά της τα οποία ήταν συνεχώς μετά το 30' σε στάση άμυνας λιγοστεύοντας τις επιλογές της ομάδας μας. 

Η Δόξα κατάφερε να σκοράρει με τον καλύτερο της ποδοσφαιριστή, Ρούντι και στην ουσία σφράγισε το βαθμολογικό κέρδος αφού το κακό κοουτσάρισμα του Κάρβερ που σπατάλησε την τελευταία του αλλαγή ανεξηγητα στον Καρλίτος αντί του Αγκάγιεφ, δεν άφησε περιθώρια ουσιαστικής αντίδρασης. 

Οι αποδοκιμασίες της εξέδρας στο τέλος δείχνουν και τον μεγάλο βαθμό αγανάκτισης στον κόσμο αφού από νωρίς η ΟΜΟΝΟΙΑ μένει πίσω στον βαιμολογικό πίνακα χωρίς να έχει καν αγωνσιτεί με ομάδες της ούτω καλούμενης πρώτης εξάδας. 

Ο Αγώνας

Με σημαντικές αλλαγές στην αρχική εντεκάδα της η ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Τζον Κάρβερ να ξεκινάει τον Βύντρα πλάι στον Όρσουλιτς στην άμυνα, με τους Σοϊλέδη και Κωνσταντινίδη να ξεκινούν επίσης για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος στο αρχικό σχήμα. Στο τέρμα σταθερός στη θέση του ο Κωνσταντίνος Παναγή.

Ο Μαργκάσα με τον Τουρέ τοποθετήθηκαν στο κέντρο με τον Κλέιτον μπροστά τους. Στα πλάγια οι Αγκάγιεφ και Σιέρινταν με τον Ντάρμπισιαϊρ στην κορυφή της επίθεσης. 

1ο Ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται στο να βρουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το ότι ο ρυθμός ήταν αργός, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που σταδιακά ανέλαβε την πρωτοβουλία και μπήκε στη θέση οδηγού σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι. 

Η πίεση της ομάδας μας που αυξανόταν με το κάθε λεπτό που περνούσε, απέφερε στην ομάδα μας συνεχόμενα κόρνερ με τον Ντάρμπισιαιρ στο 3ο από αυτό να καταφέρνει να σκοράρει μέσα από το κουτί με το κεφάλι. Ο Τσούκας θεώρησε ότι έγινε φάουλ στον Νέγκρι και το γκολ αυτό δεν μέτρησε. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αγκάγιεφ στο 12' που απέναντι από τον Νέγκρι σημάδεψε έξω στο πλασέ του. 3 λεπτά αργότερα ο Σιέρινταν εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα το Δόξας και έβγαλε με μακρινή μπαλιά από την άμυνα τον Ντάρμπισιαιρ στην περιοχή πλάγια. Ο Σερράν Πόλο γκρέμισε από πίσω τον Άγγλο και ο Τσούκας έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη στον αμυντικό της Δόξας. Ο Κίλιαν Σιέρινταν με ψυχρό αίμα, ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό.

Η ομάδα μας διατήρησε την κατοχή και την υπεροχή μετά το γκολ χωρίς όμως να καταφέρνει να πλησιάσει στο γκολ. Δύο μακρινά σουτ των Σιέρινταν και Όρσουλιτς ήταν οι προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς το τέρμα, με αυτό του Ιρλανδού να είναι και το πιο φιλόδοξο. Η Δόξα από την πλευρά της δοκίμασε με τον Περάλτα στο 30' να απειλήσει όμως το συρτό του σουτ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στον Παναγή.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την κατοχή στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου χωρίς να γίνονται απειλητικοί με την ομάδα μας να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Χαρακτηριστικό ότι οι Κωνσταντινίδης και Σοϊλέδης που μέχρι το 30' αγωνίζονταν πάνω από το 1/3 του γηπέδου μας, περιορίστηκαν στον χώρο ευθύνης άμυνας και τους Τουρέ και Μαργκάσα να επιστρέφουν για να δίνουν βοήθειες στα μετόπισθεν. 

Χωρίς ουσιαστικές φάσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους 

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν από τα αποδυτήρια. Μαζεμένη προς τα πίσω η ομάδα μας προστατεύοντας το σκορ υπέρ της, το παιγνίδι ήταν και πάλι αργό με την Δόξα να σπαταλά την κατοχή. Ένα καλό στημένο για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 51' πήγε χαμένο όταν το σουτ του Κλέιτον έφυγε πολύ άουτ ενώ στο 58' χάθηκε τρομερή ευκαιρία με τον Ντάρμπισιαιρ να σημαδεύει πρώτα το δοκάρι στη σέντρα του Σοϊλέδη ενώ στην επαναφορά του Αγκάγιεφ ο Άγγλος σημάδεψε μέσα από το κουτί τον Νέγκρι. 

Ο Τζον Κάρβερ στο 60ο λεπτό έριξε στο παιγνίδι τον Κύπρου, δυσαρεστημένος με την επιτελική συνεισφορά του Κλέιτον που η αλήθεια ήταν ότι υστέρησε στο να πάρει την ομάδα πάνω του. Η ατυχία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ανάγκασε τον Κάρβερ να προχωρήσει νωρίς και σε δεύτερη αλλαγή αφού ο Σοϊλέδης τραυματίστηκε με τον Παντελειάδη να περνάει στο 65' στη θέση του. 

Η Δόξα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ελέγξει το παιγνίδι και πήρε τα ηνία του αγώνα γυροφέρνοντας την περιοχή μας. Τα μακρινά σουτ των επιθετικών της Δόξας δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Παναγή όμως έδειξαν ότι η ομάδα του Λούκα Χατζιηλούκα δεν μπορούσε να υποτιμηθεί. 

Εφόσον λοιπόν δεν ήχησε το καμπανάκι στον Κάρβερ και τους ποδοσφαιριστές του και την ομάδα μας να ολοκληρώνει τις αλλαγές με τον Καρλίτος να μπαίνει στη θέση του Αγκάγιεφ στο 74', έγινε αυτό που φοβόμασταν. Ο Ρούντι ελευθερώθηκε εκτός περιοχής και με συρτό δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 παγώνοντας το ΓΣΠ. 

Χωρίς άλλες αλλαγές στη διάθεση του, ο Κάρβερ άλλαξε το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2, με τον Καρλίτος στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κωνσταντινίδη και Κύπρου στα φτερά της επίθεσης και τους Σιέρινταν και Ντάρμπισιαιρ επιθετικό δίδυμο. 

Το ψοφίμι με τα πράσινα που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ όμως, δεν κατάφερε να αντιδράσει ουσιαστικά και χωρίς να σημειώσει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία έμεινε στο 1-1 μέχρι το τέλος. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης (65' Παντελειάδης), Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (60' Κύπρου), Αγκάγιεφ (74' Καρλίτος), Σιέρινταν, Ντέρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 17' Σιέρινταν (πεν)
Κάρτες: Ντάρμπισιαιρ, Κωνσταντινίδης

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Δόξα Κατωκοπιάς

Follow Kifines