OMONOIA - ΑΕΛ 4-1 (video)


25 Feb 2017, 6:48 p.m. kifinescom

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την απογοήτευση και την κούραση της τελευταίας βδομάδας, πετυχαίνοντας ευρεία νίκη απέναντι σε μια ΑΕΛ που ήρθε στο ΓΣΠ για τουρισμό. 

Από την ώρα που ο Κλέιτον σκόραρε στο 14', η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και τα 4 γκολ που πέτυχε μπορούσαν να ήταν και τα διπλάσια. Δεν επέτρεψε στην ΑΕΛ να αντιδράσει σε κανένα σημείο παρά μόνο όταν όλα είχαν τελειώσει ενώ όταν πήγε ανησυχήσει στον τραυματισμό του Βύντρα, απάντησε με γκολ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της. 

Μελανό σημείο το ότι η ομάδα και πάλι δέχτηκε γκολ, όχι γιατί σημαίνει κάτι γι αυτήν, αλλά γιατί φάνηκε και πάλι η γύμνια της στα στημένα ( το γκολ ήρθε από κόρνερ). Κατά τα άλλα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να θεωρήσει κέρδος την παρουσία του Δημητρίου που έπαιξε πεισμωμένα μετά την 6μηνη του παραγκώνιση από τον Κάρβερ ενώ το κέντρο με τους Τουρέ και Μαργκάσα λειτούργησε πολύ καλύτερα. Βέβαια σ' αυτό βοήθησε και η εξαιρετική παρουσία του Κλέιτον που πέτυχε 2 γκολ, είχε συμμετοχή στα άλλα δύο και είχε και ένα δοκάρι. 

Αρνητική εξέλιξη και ο τραυματισμός του Βύντρα που έσχισε το πόδι του και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Με την γνωστή απουσία του Άρνανσον το μόνο που απεύχονται στο Τριφύλλι είναι το να μπει και ο Ελλαδίτης στόπερ στη λίστα των τραυματιών.

Εκκωφαντική η σιωπή από την αποχή των οργανωμένων αλλά και της πλατειάς μάζας των πρασίνων. Οι ΑΕΛίστες, γνωστοί κομπλεξικοί, εφόσον έχαναν το ματς επιδόθηκαν στα γνωστά τους αντι-ΟΜΟΝΟΙΑτικα συνθήματα ως άλλοι λαστιχάρηδες. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τους χωρίζει ένα μόνο "ΠΟ"... 

Ο Αγώνας 

Ο Άκης Ιωακείμ προχώρησε σε σηματνικές αλλαγές στην 11άδα αφού επανέφερε τον Παναγή κάτω από τα δοκάρια, τοποθέτησε τον Κατελάρη ως στόπερ πλάι στον Βύντρα ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Μάριο Δημητρίου μετά από ένα 6μηνο που ήταν στην ναφθαλίνη. 

1ο Ημίχρονο

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που έδειξε στα πρώτα λεπτά να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία όμως όχι για πολύ αφού σταδιακά η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε τα πατήματα της στον χώρο και κράτησε μπάλα μεταφέρνοντας το παιγνίδι στο επιθετικό μισό του γηπέδου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκμτεταλλεύτηκε την πρώτη της ευκαιρία που της παρουσιάστηκε αφού στο 14ο λεπτό ο Σοϊλέδης με σέντρα υπό πίεση από τα αριστερά βρήκε στην περιοχή τον Κλέιτον αμαρκάριστο, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. 

Το γκολ λειτούργησε ευεργερικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ που επιτέθηκε έξυπνα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της στην επίθεση χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντάρμπισιαϊρ στο 18' και 19'. Η ΑΕΛ αντέδρασε στο τέρμα της ομάδας μας αυξάνοντας την παρουσία της στο δικό μας τρίτο, κρατόντας όμως στο μεγαλύτερο διάστημα τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων μακριά από την εστία του Παναγή. 

Όντας καλύτερη της ΑΕΛ η ΟΜΟΝΟΙΑ σταδιακά πήρε τον απόλυτο έλεγχο του παιγνιδιού και περιόρησε απόλυτα τους γαλαζοκίτρινους. Μάλιστα στο 36ο λεπτό κατάφερε να βάλει και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κλέιτον όταν Ντάρμπισιαϊρ εντός περιοχής τον βρήκε και πάλι ελεύθερο και με καρφωτή κεφαλιά πέρασε την μπάλα κάτω από τον εξελθόντα Κίττο για το 2-0. 

Με το σημαντικό πλέον προβάδισμα η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την ΑΕΛ να δοκιμάζει με μακρινές προσπάθειες να απειλήσει, χωρίς να το καταφέρνει. Δυστυχώς για την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Βύντρα τραυματίστηκε στο 42' με τον Νασιμέντο να παίρνει οδηγίες για να ετοιμαστεί. Ο ποδοσφαιριστής μας που δέχτηκε χτύπημα σε μια κόντρα με τον Μέσκα, φάνηκε ότι είχε υποστεί ένα σχίσιμο στον μηρό, πάνω από το γόνατο και ο Άλκης Ιωακείμ θέλησε να περιμένει πριν την αλλαγή. Έτσι η ομάδα αγωνίστηκε με 10 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΛ στο 45+1' ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Μέσκα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Κατελάρη με τον επαναληπτικό φακό να μην δείχνει ξεκάθαρη παράβαση. 

2ο Ημίχρονο 

Η αλλαγή έγινε εν τέλει με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το οποίο ξεκίνησε με γκολ και πάλι για την ΟΜΟΝΟΙΑ μόλις στο 46'. Ήταν μια άλλη προσπάθεια από τα αριστερά με τον Σιέρινταν να βγάζει μπαλιά την οποία από κοντά ο Χριστοφή με το κεφάλι μετέτρεψε σε γκολ δίνοντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα στο Τριφύλλι. 

Έχοντας πλέον την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να ψάχνει γκολ πετυγχαίνοντας 4ο γκολ στο 57' με τον Ντάρμπισιαϊρ. Ήταν ο Κλέιτον που έβγαλε την ομάδα σε αντεπίθεση και άφησε πιο δεξιά στον Χριστοφή ο οποίος βρήκε στο κουτί τον Άγγλο επιθετικό που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύκολα τον Κίττο. 

Ο Κλέιτον στο 66' είχε την ευκαιρία για το χατ τρικ όμως το σουτ του βρήκε το δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ και με αυτή τη φάση αποχώρησε από το παιγνίδι δίνοντας την θέση του στον Μπρέβελντ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντάρμπισιαϊρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κίττο όμως ο Σωτηρίου του χαρίστηκε αφού αν έδινε το πέναλτι θα έπρεπε να τον αποβάλει. Άδοξο τέλος είχε και η προσπάθεια του Χριστοφή στο 69' με το σουτ του να φεύγει άουτ. 

Παρά την καλή εμφάνιση η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν απέφυγε το λάθος σε στημένο αφού ο Σασί έμεινε ελεύθερος σε εκτέλεση κόρνερ της ΑΕΛ στο 73ο λεπτό και με κεφαλιά μείωσε στο σκορ σε 4-1. 

Η ΑΕΛ έφτασε εντός τριών λεπτών και σε δεύτερο γκολ όμως υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης το οποίο δεν είδε ο Σωτηρίου με αποτέλεσμα ετεροχρονισμένα να το ακυρώνει προκαλώντας διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχοντας στα πόδια της την κούραση από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Απόλλωνα, έριξε ρυθμούς φανερά περιμένοντας πίσω στην άμυνα για κάποια γρήγορη αντεπίθεση. 

Τίποτα δεν άλλαξε στο παιγνίδι στο τελευταίο 10λεπτο και ο Σωτηρίου στο 90+2' σφύριξε το τέλος του αγώνα. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα (46' Νασιμέντο), Κατελάρης, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (67' Μπρέβελντ), Χριστοφή, Σιέρινταν (77' Κύπρου), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 14' 36' Κλέιτον, 46' Χριστοφή, 57' Ντάρμπισιαϊρ
Κάρτες: -

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΛ Λεμεσού

Follow Kifines