Εθνικός - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0


28 Sep 2014, 9 p.m. kifinescom

Δεύτερη ήττα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με τον Εθνικό να την ξεπερνάει πλέον στην βαθμολογία και την ομάδα μας να προβληματίζει εκ νέου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν καλή για άλλο ένα παιγνίδι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί για άλλη μια αγωνιστική τα κοράκια της ΚΟΠ να την σφάζουν. Άλλο ένα καθαρό πέναλτι για το Τριφύλλι. Δύο κόκκινες που δόθηκαν ποτέ. Και ένα οφσάιντ 2 μέτρων το οποίο επέτρεψε ο βοηθός, ενώ το τέρμα το οποίο σκόραρε ο αντίπαλος προήλθε από κάλπικο φάουλ και κίτρινη στον Μαργκάσα που σκαρφίστηκε ο Ψευδιώτης. 

Η ομάδα μας προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσει, όμως ο Κουντούλ όποτε χρειάστηκε έκανε τις κατάλληλες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν.

Με αλλαγές στην εντεκάδα παρέταξε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Κώστας Καϊάφας όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Ο Γιωργαλλίδης διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ενώ μπροστά του ήταν οι Γιόνας και Σκάρα ως στόπερ με τους Ούτσα και Ρενάτο στα φτερά της άμυνας. 

Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ρόντρι και Οικονομίδης. Για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα ο Κύπριος διεθνής, δίπλα στον περσινό του συμπαίχτη στη Δόξα. Πιο μπροστά στον άξονα ο Σότα, με τους Κιρμ και Φοφανά στα φτερά της επίθεσης και τον Ποτέ, μόνο προωθημένο. 

1o Ημίχρονο

Όπως και στον αγώνα με τον Οθέλλο, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεκίνησε καλά το παιγνίδι. Η ομάδα του Εθνικού ήταν αυτή που από την αρχή του αγώνα πίεσε για το γκολ εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη στην άμυνα. Ενδεικτική η φάση του 4' όπου ο Ρενάτο γύρισε πίσω στον Σκάρα και η ασυνεννοησία τους έφερε τον Πράγκερ σε θέση βολής, με τον Γιωργαλλίδη να σώζει την φάση με έξοδο. 

Δυσκολευόμαστε να βρούμε αξιόλογη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ακόμη και στα λίγα διαστήματα που κυκλοφόρησε την μπάλα. Παρότι η ομάδα κέρδισε 3 φάουλ σε καλό σημείο και 4 κόρνερ, δεν κατάφερε να γίνει απειλητική πέραν ενός σουτ του Μαργκάσα από φάουλ κι αυτό το διάβασε σωστά ο Κουντούλ. 

Ο Εθνικός στο 45 κατάφερε να φέρει την ολοκληρωτική ψυχρολουσία για τους πράσινους, όταν μετά από κάλπικο φάουλ που σφύρισε ο Ψευδιώτης και έστησε την ομάδα της Άχνας, ο Έβερτον βρήκε τον Ατάντα που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη. 

2ο Ημίχρονο

Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν ιδιαίτερα καλύτερη. Ο Εθνικός ικανοποιημένος με το υπέρ του κάλπικο τέρμα, κράτησε σωστά πίσω και δεν άφησε πολλές φάσεις να γίνουν στα καρέ του. Μπορεί ο Εθνικός να πέρασε τα τελευταία λεπτά με παίχτη λιγότερο μετά την κάρτα του Ντόμπερ στο 80' όμως αυτό θα έπρεπε να γίνει από το..πρώτο ημίχρονο και το χτύπημα του Ατάντα  στον Ποτέ.

Πέραν της φάσης όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι και (δεύτερη) αποβολή του Ατάντα, η ομάδα μας έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Ρουσιά στο 77 όταν εντός μικρής περιοχής το σουτ του αποκρούστηκε από τον Κουντούλ .Ο Ρόντρι με ένα μακρινό σουτ που έμοιαζε με σέντρα, έφτασε κοντά στο γκολ για να αποκρούσει και πάλι ο Κουντούλ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαμε και στο 91' στην κεφαλιά του Ποτέ. Στο 93' Ο Γκριγκαλασβίλι πέταξε άλλη μια ευκαιρία μετά από άστοχο σουτ σε κενή εστία. 

Εκεί τέλειωσαν όλα, αφού παρότι υπήρχαν άλλα 5 λεπτά καθυστέρησης, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να κάνει άλλη φάση και το παιγνίδι έλειξε στο 98'

Ο Ψευδιώτης κι οι βοηθοί του ήταν κακοί, αφού έχασαν φάσεις οφσάιντ (Βίκτωρος), έδωσαν ανάποδα φάουλ ενώ χαρίστηκαν στον Ατάντα που κτύπησε στο πρόσωπο τον Ποτέ. Ακόμη χειρότερα στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ ο Ατάντα έπρεπε να δεχτεί και δεύτερη...κόκκινη κάρτα! 

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Λιομπιανίτζε, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο (83' Γκαρσία) , Μαργκάσα, Ρόντρι, Οικονομίδης (66' Ασσίς), Γκριγκαλασβίλι, Φοφανά, Κιρμ (76' Ρουσιάς), Ποτέ

Σκόρερ
Κάρτες: Οικονομίδης, Μαργκάσα, Ρόντρι

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα Εθνικός Αχνας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines