ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ 0-1


21 Sep 2014, 9:10 p.m. kifinescom

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση κόντρα σε μια παθιασμένη ΑΕΚ και μοιραία δέχτηκε την πρώτη της ήττα.

Μπορεί η ομάδα μας για άλλη μια αγωνιστική να εδικαιούτο πέναλτι, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα μας υστέρησε σημαντικά και προβλημάτισε με την εμφάνιση της, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αναλογιζόμενοι δε τις πολλές απουσίες στο Λαρνακιώτικο στρατόπεδο...το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως ΤΡΑΓΙΚΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Κώστας Καϊάφας επανέφερε το σύστημα με τρεις αμυντικούς αφού μπροστά στον Μορέιρα ξεκίνησαν οι Λομπιανίτζε, Ακουισταπάτσε και Σκαραμοτσίνο. Πιο μπροστά στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ρόντρι και Μαργκάσα ενώ ως ακραίοι επιλέχθηκαν οι Ράμος και Φοφανά. Μπροστά στον άξονα ως συνδετικός κρίκος ο Ασσίς ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Γκαρσία και Ποτέ. 

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ από το ξεκίνημα φάνηκε ότι θα είχε δύσκολη αποστολή απέναντι στην ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έκλεισε τους χώρους προς το τέρμα και εγκλώβισε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε παιγνίδι κέντρου με πολλά λάθη. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στο 5ο λεπτό έκαναν την πρώτη τους επικίνδυνη αντεπίθεση πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Μορέιρα να κάνει έξοδο και να διώχνει με τα πόδια . 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ απώλεσε την μία καλή της ευκαιρία στο 15' όταν ο Ασσίς απέναντι στον Νέγκρι αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ από εξαιρετικά καλό σημείο. 

Η ΑΕΚ συνέχισε να προσέχει την άμυνα της και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να συνεχίζει στα λάθη, στο 25' δώθηκε η ευκαιρία που έψαχνε ο Τομάς. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ εκτός περιοχής δοκίμασε το πόδι του με τον Μορέιρα να μην μπορεί να αντιδράσει στο δυνατό σουτ και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. 

Το παιγνίδι έγινε ακόμη πιο κακό μετά το γκολ με πολλές δυνατές μονομαχίες και φάουλ, με τον Τσαγγάρη να χάνει την μπάλα αφού επέτρεψε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να γίνει ξανά επικίνδυνη στο 1ο ημίχρονο και μοιραία το πρώτο μισό τέλειωσε με το 0-1 κατά της ομάδας μας. 

2ο Ημίχρονο

Παρότι το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει την πρωτοβουλία και να καταφέρνει για ένα 10λεπτο να κλείσει την ΑΕΚ στο μισό της το γρήγορο τέρμα που θα άλλαζε τα δεδομένα δεν ήρθε. Η αλλαγή του Γκαρσία με τον Γκριγκαλασβίλι έδωσε αρχικά περισσότερες επιλογές γύρω από την περιοχή, ένα χώρο τον οποίο βαρυφόρτωσε η ΑΕΚ, όμως η υπεροχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σταδιακά εξασθένησε. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει να λέει για άλλο ένα τηλεοπτικό πέναλτι το οποίο της αρνήθηκε διαιτητής, αφού στο 52' ο Φοφανά έκανε το δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε με το χέρι του αμυντικός της ΑΕΚ. Κανένας από τους διαιτητές δεν θέλησε να πάρει πάνω του τη φάση έτσι η ομάδα στερήθηκε την ευκαιρία για το τέρμα. 

Με την ολοκλήρωση του 60 λεπτου η ομάδα μας έχασε 2 καλές ευκαιρίες με Γκριγκαλασβίλι και μια σέντρα του Ράμος που απέκρουσε προ του Ποτέ ο Νέγκρι μετά όμως ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. 

Η ΑΕΚ επανέκτησε την αυτοπεποίθησή της και έκλεισε καλύτερα τους ποδοσφαιριστές μας. Στο 62' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τομάς που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω. 

Μέσα στην κακή της παρουσία και παρότι στον αγώνα πέρασαν οι Φυλαχτού και Ρούμπιο αντί των Φοφανά και Ασσίς, η ομάδα μας δεν κατάφερε να ισοφαρίσει τουλάχιστον. Έφτασε κοντά με τον Ρούμπιο όταν ο ίδιος ολιγώρησε προ του τέρματος και μαρκαρίστηκε από αμυντικούς ενώ την τελευταία καλή φάση στο 91' την κλώτσησε στην άδεια Βόρεια ο Γκρίγκα...

Ο Τσαγγάρης σφύριξε στο 93' και 50'' την λήξη του αγώνα, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να φεύγει ηττημένη για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν μέσα στο ΓΣΠ...

 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο, Ρόντρι, Μαργκάσα, Φοφανά, Ράμος, Ασσίς, Γκαρσία, Ποτέ

Σκόρερ: -

Κάρτες: Σκαραμοτσίνο, Λομπιανίτζε, Ρόντρι, Φυλαχτού

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΚ Λάρνακας

Follow Kifines