ΟΜΟΝΟΙΑ - Ερμής 2-1 (video)


4 Oct 2014, 7:57 p.m. kifinescom

Δύσκολα αλλά δίκαια η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με 2-1 τον Ερμή και την κάκιστη διαιτησία του Νικολαΐδη (και του Αθηνοδώρου) ο οποίος απέβαλε τον Μορέιρα στο 15'!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε καλό πρώτο ημίχρονο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και δίκαια πήρε κεφάλι με το γκολ του Ποτέ στο 30΄. Ο Ερμής ισοφάρισε στο 42' κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο Φοφανά με τέρμα στο 80' επανέφερε την τάξη και δίκαια πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα. 

Με αλλαγές εκ νέου στην 11άδα αγωνίστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Μορέιρα επέστρεψε στο τέρμα με τους Σκάρα και Ακουισταπάτσε στο κέντρο της άμυνας και τους Λομπιανίτζε και Μαργκάσα στα φτερά. Στο κέντρο οι Σερτζίνιο και Ασσίς με τους Κιρμ και Φοφανά στα Φτερά. Πιο μπροστά τους ο Γκριγκαλασβίλι και κορυφή ο Ποτέ. 

Μόλις στο 15ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιγνίδι αφού με υπόδειξη του Αθηνόδωρου Ιωάννου Νικολαΐδης απέβαλε τον Μορέιρα για χέρι εκτός περιοχής! Όπως έδειξε η επαναληπτική προβολή, η μπάλα βρήκε στο πλευρό του Μορέιρα και μετά στο χέρι του και η απόφαση ήταν πέρα για πέρα άδικη για τον τερματοφύλακα μας. Ο Καϊάφας αναγκάστηκε λοιπόν από το 16' να ρίξει στο παιγνίδι τον Γιωργαλλίδη αντί του Κιρμ. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά την αποβολή συνέχισε να είναι καλύτερη του Ερμή όπως και στο διάστημα πριν το μεγάλο λάθος των διαιτητών και στο 30ο λεπτό εξαργύρωσε την υπεροχή με άλλο ένα τέρμα του Μίκαελ Ποτέ. Ο Ασσίς έκανε τη μπαλιά από αριστερά, ο Γκριγκαλασβίλι με το κεφάλι έστρωσε στον Ποτέ και ο επιθετικός του Τριφυλλιού υπό πίεση πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ο Ερμής δεν έγινε ιδιαίτερα επιθετικός παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα παρά μόνο μετά το 40'. Σε ένα δίλεπτο επιθετικής πρωτοβουλίας όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αζεβέδο να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Γιωργαλλίδη σε σουτ του Ταραλίδη και με κοντινό πλασέ έφερε το παιγνίδι στα ίσα. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στα επόμενα λεπτά αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να φτιάξει ευκαιρία για τέρμα και το ημίχρονο έλειξε ισόπαλο 1-1. 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη αφού παρά τις γρήγορες αλλαγές του Παπαβασιλίου, η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εν απουσία όμως της μεγάλης φάσης αυτό που ξεχώρισε ήταν η μεγάλη ανοχή και πάλι των διαιτητών σε πολύ άσχημα μαρκαρίσματα των αντιπάλων. 

Το παιγνίδι πήγε να τιναχτεί στον αέρα όταν ο Σερτζίνιο δέχτηκε σπρώξιμο στον λαιμό με τον τέταρτο διαιτητή να βλέπει ξεκάθαρα τη φάση αλλά να μην δίνεται η κόκκινη κάρτα! 

Την πρώτη του κίνηση (μη αναγκαστική) την φύλαξε για το 77' ο Καϊάφας όταν πέρασε στο παιγνίδι τον Ρούμπιο αντί του Γκριγκαλασβίλι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρούμπιο έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά, πέρασε τον Τσίνα και δοκίμασε το σουτ. Ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε αρχικά όμως ο Φοφανά που ερχόταν από πίσω πλάσαρε σωστά και έβαλε εκ νέου μπροστά την ΟΜΟΝΟΙΑ. 

Ο Τσίνα αποβλήθηκε στο 83' φέρνοντας τις δύο ομάδες στο ίδιο σημείο σε ότι αφορούσε τον αριθμό ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Η τελευταία αλλαγή του Καϊάφα ήρθε στο 90' με τον Χάρη Κυριάκου να αλλάζει τον σκόρερ του 2ου τέρματος, Φοφανά. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγξε σωστά το προβάδισμα της μη επιτρέποντας άλλους κινδύνους για την εστία της και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πολύ σημαντική νίκη! 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο, Μαργκάσα, Σερτζίνιο, Ασσίς, Φοφανά (90' Κυριάκου), Κιρμ (18' Γιωργαλλίδης), Γκριγκαλασβίλι (77'), Ποτέ

Σκόρερ: 30' Ποτέ, 80' Φοφανά
Κάρτες: Μορέιρα (κόκκινη), Φοφανά

Το Live-Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Ερμής Αραδίππου

October 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines