Το ζήτησε, αλλά...


30 Sep 2014, 12:29 p.m. kifinescom

Ο Κώστας Καϊάφας στο τέλος της αναμέτρησης με τον Εθνικό ζήτησε από τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο και να κάνει έδρα το ΓΣΠ το Σάββατο. Θα πραγματοποιηθεί όμως η επιθυμία του; 

Αν και το ευχόμαστε, θεωρούμε το σενάριο του γεμάτου ΓΣΠ πολύ απομακρυσμένο. 

Οι λόγοι είναι αρκετοί και δεν αφορούν μονάχα τους οργανωμένους οι οποίοι για διάφορους λόγους κάνουν αποχή. Πλέον η "αποχή" αγγίζει και παραδοσιακά πιστές οικογένειες που πέρασαν όλη τους τη ζωή στο γήπεδο πλάι στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τώρα θεωρούν την εμπειρία του γηπέδου μαρτύριο. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε γυμνή από προστασία. Είτε εκτός, είτε εντός οι διαιτητές διαπράττουν εγκλήματα κατά της ομάδας μας κατά το δοκούν και ο οπαδός αυτό δεν το αντέχει. Όταν μάλιστα κάθε φορά που έρχεται η αντίδραση δέχεται τα πυρά του ίδιου του Σωματείου, τα πράγματα χειροτερεύουν. Γιατί όταν νιώθεις να σε κοροϊδεύουν και τα χέρια σου είναι δεμένα, τότε η μόνη σου επιλογή ως μέτρο αυτοάμυνας είναι το να γυρίσεις πλάτη και να φύγεις. 

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει και η διαφωνία μεγάλης μάζας των οπαδών μας με την κάρτα οπαδού. Όσο περνάει ο χρόνος και αντιλαμβάνεται ο μέσος οπαδός το τι προνοεί το νέο πακέτο που πέρασε ετσιθελικά ο Ιωνάς, τόσο περισσότερο αντιδράει. Και ο μόνος "έννομος" τρόπος αντίδρασης είναι η αποχή. 

Ένας τρίτος λόγος θα μπορούσε να είναι και η ίδια η εικόνα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει καταφέρει με την απόδοση της να φέρει την αμφισβήτηση από μερίδα του κόσμου που πριν ένα μήνα την αποθέωνε. Αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο της ψυχοσύνθεσης του ΟΜΟΝΟΙΑτη το γνωρίζει ο Καϊάφας και ξέρει κι ο ίδιος ότι μόνο με τα αποτελέσματα θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα. 

Ίσως ως αντιστάθμισμα στα πιο πάνω αιτιολογητικά για "αποχή", θα μπορούσε να έρθει μια μειωμένη τιμή εισόδου. Έχει αποδειχνθεί περίτρανα ότι το φτηνό εισιτήριο είναι πάντα κίνητρο (ιδιαίτερα για οικογένιες). Ίσως αν η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέγραφε την πολύ καλή ιδέα της ΚΟΠ για μεμονωμένα οικογενειακά εισιτήρια (2 ενήλικες - 2 παιδιά) στην τιμή των 15€. Θεωρούμε ότι θα είχε σοβαρή απήχηση. 

Η προπώληση για τον αγώνα του Σαββάτου άρχισε χθες online και σήμερα ξεκίνησε η διάθεση και από τα σημεία προπώλησης. Ευχή μας πάντως είναι το συντομότερο δυνατό το ΓΣΠ να είναι σε θέση να γεμίζει γιατί ποδόσφαιρο χωρίς συνθήματα και κόσμο...είναι φαΐ άνοστο... 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Ερμής Αραδίππου

October 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines